Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » NOS samenvatting 65 jaar Bevrijding Auschwitz » NOS Samenvatting 65 jaar bevrijding Westerbork (12 april 2010)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 886


NOS Samenvatting 65 jaar bevrijding Westerbork (12-04-10) | NOS

Samenvatting van de plechtigheden omtrent de herdenking van de bevrijding van het doorgangskamp Westerbork door Canadese militairen op 12 april 1945. De herdenking begint met een stille tocht en eindigt met een bloem- en kranslegging bij het Nationaal Monument Westerbork. Bevat fragmenten van de bijeenkomst tijdens welke demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid en Welzijn de Nederlandse regering excuses aanbiedt aan Sobibor-overlevende Selma Engel-Wijnberg voor het feit dat zij bij terugkeer uit Polen niet welkom was in Nederland omdat zij na haar huwelijk met de Pool Chaim Engel haar Nederlandse nationaliteit had verloren. Klink benoemt haar tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en spelt haar de bijgehorende de onderscheiding op. Presentatie: Joost Karhof.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.